Dynamic Pricing

WisePrice

Showtime!

Optimaliseer je winst met geautomatiseerde pricing.

De online tools van WisePrice stellen je in staat om voor alle producten in je webshop te bepalen waar de maximale marge ligt. Geavanceerde algoritmes rekenen o.a. je huidige voorraad, historische verkoopdata en concurrentie door om zo een optimale prijs te adviseren. Deze kun je vervolgens volledig geautomatiseerd verwerken in je webshop. Dit levert je niet alleen een betere concurrentiepositie op, maar scheelt je ook nog eens tientallen uren per maand aan werk.

WisePrice werkt zoals jij wilt

Elke webshop is uniek en heeft zijn eigen prijsstrategie. Je kunt WisePrice daarom op heel veel punten aanpassen en laten werken zoals jij wilt. Uiteraard kun je een minimale marge instellen, boundaries voor daling en stijging, maar ook bijvoorbeeld bepalen hoe scherp WisePrice de markt volgt. En alles natuurlijk algemeen of per product.

Ingewikkeld? Zeker niet, maar vanzelfsprekend kunnen wij je altijd op weg helpen. En ook eenmaal onderweg kun je altijd terecht met vragen over je strategie.

Pro-actieve Dynamic Pricing

Vaak zullen concurrenten op jouw prijzen reageren. Prijsverlagingen worden overgenomen maar ook een prijsverhoging bij jou kan ertoe leiden dat je concurrent zijn prijs naar boven toe bijstelt. Goed nieuws, want een hogere marktprijs betekent een hogere marge. WisePrice probeert op een slimme manier zoveel mogelijk dergelijke stijgingen te initiëren zodat je optimaal kunt profiteren van het klimaat in de markt.

Voorkom een ‘race to the bottom’

Veel dynamic pricing systemen hebben als nadelig effect dat ze een oneindige negatieve prijsspiraal kunnen veroorzaken. Zoals hierboven al staat reageren je concurrenten immers op jouw pricing. WisePrice beschermt je hier echter tegen door een dergelijke trend te herkennen en zijn algoritme hierop aan te passen.