Winst Optimalisatie

Optimaliseer je winst met geautomatiseerde pricing.

De online tools van WisePrice stellen je in staat om voor alle producten in je webshop te bepalen waar de maximale marge ligt. Geavanceerde algoritmes rekenen o.a. je huidige voorraad, historische verkoopdata en concurrentie door om zo een optimale prijs te adviseren. Deze kun je vervolgens volledig geautomatiseerd verwerken in je webshop. Dit levert je niet alleen een betere concurrentiepositie op, maar scheelt je ook nog eens tientallen uren per maand aan werk.

Hoe werkt dat ongeveer

Elke dag laden wij heel veel data in waaronder de actuele prijzen van je concurrenten. Deze vergelijken we met jouw data en we analyseren de historie. We combineren sales met voorraad, rating, seizoen, kwaliteit, etc. Van jou en je concurrenten, en kijken zo per product hoe deze voor jouw shop geprijsd moet zijn om een zo hoog mogelijke PTF (Profit per Time Frame) te verkrijgen. Soms betekent dit dat de prijs van een product wat lager komt te liggen dan bij je concurrent maar het kan ook heel goed voorkomen dat de geadviseerde prijs wat hoger is dan die van je concurrentie. Dit kan komen doordat klanten jouw shop blijkbaar een meerwaarde vinden bieden boven je concurrent en hiervoor bereid zijn meer te betalen. En soms kan een hogere winst per product gewoon uit tegen een iets lagere afzetsnelheid.

"... de tijdswinst alleen levert al een besparing op personele kosten op van €1300,- per maand ..."

Tijdsbesparing

Feit is dat je concurrenten niet stil zitten. Prijzen veranderen dagelijks en het is dan ook in elke branche van essentieel belang om hier constant op in te spelen. Doe je dit niet, dan loop je al snel het risico dat de prijzen in je shop te hoog (wat afzet kost) of te laag zijn (wat marge kost). Maar zelfs bij een kleine shop met maar 100 producten kost het al zeeën van tijd om iedere dag alle prijzen van alle concurrenten te vergelijken.
Wij hebben geïnventariseerd dat de gemiddelde product-owner al snel een kwart van zijn tijd hier aan besteed. En hij/zij redt het dan niet eens volledig.

WisePrice berekent álle producten. Meerdere keren per dag.