Overview

Dynamic Pricing

WisePrice is een Dynamic Pricing tool. Aan de hand van door jou ingestelde regels rekenen we meerdere keren per dag de beste prijs voor jouw producten uit.
Dat kan op 2 manieren:

  • Re-actief: Statische regels zoals “volg de goedkoopste” of “Altijd op plaats 2”.
  • Pro-actief: Een AI-based methode die constant de beste marge zoekt.

Beveiliging

Als je je pricing overgeeft aan wie of wat dan ook, personeel of een tool als onze, wil je wel dat er op de juiste data wordt gelet. Bijvoorbeeld, simpelweg de goedkoopste concurrent volgen kan enorm misgaan. Zo zou je concurrent een foutje kunnen maken of besluiten het product te dumpen.

Om te voorkomen dat WisePrice met dergelijke verkeerde prijzen mee gaat hebben we een aantal systemen ontwikkeld die hiervoor waken.

NicePrice

De accuratesse van een algoritme gaat soms een beetje voorbij aan de psyche van de mens. Als resultaat daarvan is een prijs als €43,37 geen uitzondering. Voor veel shops is dit echter geen hele fijne uitkomst om mee te adverteren. Veel mensen zullen twijfelen of het wel inclusief BTW is bijvoorbeeld.

NicePrice zorgt ervoor dat de prijs netjes wordt afgerond zoals de huidige consensus in prijs psychologie dat voorschrijft. (€43,50 in dit geval)

Product Management

Producten importeren in WisePrice is eenvoudig, een eenvoudige feed is genoeg. Als we je producten kennen kunnen we in principe ook aan de slag voor je, alle default settings zijn daarvoor voldoende. Maar, waarschijnlijk zul je ook zo nu en dan toch iets willen instellen. Tijdelijk producten uitschakelen bijvoorbeeld, of de manier waarop we rekenen aanpassen.

Competitor Data

Een onmisbaar* onderdeel voor dynamic pricing is uiteraard de informatie van je competitie. Niet alleen de prijs van de producten, maar ook o.a. de voorraad en ratings tellen mee.

Wij werken met de data van o.a. Google Shopping. Door een directe matching op EAN code is de foutmarge minder dan 0,01%.

*) Ons algoritme werkt ook zonder competitie data, neem voor meer informatie hierover contact met ons op.