Features

Beveiliging van Pricing

Safety First

Security is key

Een van de belangrijkste elementen bij automatisering is de beveiliging. Beveiliging voor ongewenst gedrag ten gevolge van een fout van je concurrent bijvoorbeeld. Of je concurrent besluit ver beneden kostprijs te verkopen...

Smart Competitor Control

Iedere branche kent wel zo’n concurrent die niet serieus te nemen valt. Vaak gekenmerkt door extreem lage prijzen, weinig inhoud en een gratis keurmerk. Binnen WisePrice kun je sowieso instellen per concurrent hoeveel waarde je hieraan verbindt, en dergelijke concurrenten eventueel volledig uitsluiten.

Maar we gaan verder, op een slimme manier kunnen wij per product en concurrent bepalen (mede aan de hand van de ratings) of deze een prijs hanteert die reëel te noemen valt. Hiermee voorkomen we bijvoorbeeld ook dat je per ongeluk meegaat met een vergissing van je concurrent.
Vanzelfsprekend kun je zelf instellen hoe streng we hierin zijn.

Vicieuze Cirkel Breker

Alle Dynamic Pricing systemen, en met name re-actieve systemen, lopen een potentieel risico om in een vicieuze cirkel te komen. Bijvoorbeeld doordat je hebt gezegd dat je altijd €1,- onder de goedkoopste concurrent geprijsd wil zijn en je concurrent een zelfde soort regel hanteert. Dit kan heel hard naar beneden kunnen gaan, hetgeen zonde is van zowel jouw marge, als die van je concurrent.

WisePrice heeft een systeem ontwikkeld waardoor een dergelijk trend kan worden gezien, en gestopt.
Het algoritme zal zelfs proberen om de afgebroken marge te herstellen, of dit lukt is echter altijd afhankelijk van de markt en de specifieke concurrent.

De WisePrice pro-actieve pricing strategie gebruikt dit systeem altijd, bij de re-actieve pricing strategieën is dit optioneel.

Grenzen

Met name wanneer je gebruik maakt van re-actieve dynamic pricing is het goed om enkele harde grenzen in te stellen. Zo ben je er zeker van dat je prijzen altijd binnen bepaald limieten blijven en er bijvoorbeeld geen (te veel) verliesgevende prijzen worden ingesteld.

Op dit moment kunnen de volgende harde grenzen worden ingesteld:

  • Minimale marge (mag negatief zijn)
  • Maximale afstand tot SRP
  • Maximale stijging/daling